Persbericht 18-12-2018 : “Moeizame grondverwervingen vertragen een vlotte doorstroming vanuit Sint-Truiden naar de E40”


Keien, Straatstenen, Schemering, De Weg
Eén van de projecten uit het Strategisch Actieplan voor Limburg in het Kwadraat (SALK) is een vlotte doorstroming vanuit Sint-Truiden naar de E40. Uit het antwoord op een schriftelijke vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) aan bevoegd minister Weyts blijkt dat enkele aspecten hiervan gerealiseerd zijn, maar dat anderen vast zitten omwille van moeizame grondverwervingen.

Concreet gaat het over vier dossiers: het verbeteren van de rotonde Stayen op de N3, de verbetering van de kruising tussen de N3 en de N80, de aanleg van fietspaden langs de N80 en de aanpassing van de passeerhavens op de N80. Deze aanpassingen moeten leiden tot een vlottere doorstroming tussen Sint-Truiden en de E40.

De aanleg van de fietspaden langs de N80 is gerealiseerd en voor de kruising tussen de N3 en de N80 is het uitvoeringsdossier in opmaak. Het project van de verbetering van de rotonde aan Stayen verloopt traag door moeizame grondverwervingen.

“De vlotte doorstroming tussen Sint-Truiden en de E40 is een belangrijke verbetering voor de mobiliteit in Zuid-Limburg. Door moeilijke onteigeningen loopt de nieuwe rotonde aan Stayen nu vertraging op. Het valt de hopen dat de Dienst Vastgoedtransacties vooruitgang in dit dossier kan bekomen,” aldus Marino Keulen.

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.