Vlaamse regering bezondigt zich aan aankondigingspolitiek: Uitstel km-heffing en wegenvignet

23/07/2012 - Persbericht | Volgens Open Vld parlementsleden Marino Keulen en Sas van Rouveroij is het uitstellen van de kilometerheffing voor vrachtwagens en wegenvignet voor de personenwagens een zoveelste bewijs dat deze Vlaamse regering daadkracht en doortastendheid ontbreekt in belangrijke dossiers. In plaats van de zo dikwijls aangekondigde verandering te brengen blijft de Vlaamse regering steken in beloftes.

Volksvertegenwoordiger Keulen : “Wanneer deze Vlaamse regering een groot dossier op het vlak van Mobiliteit en Openbare Werken moet realiseren kan je er gif op innemen dat het niet lukt. Bovenop het pakketje met de Noord-Zuid in Limburg, het optrekken van de kostendekkingsgraad bij De Lijn, het ReTiBo-project van De Lijn, ontbreken van middelen voor de verhoging van de bruggen over het Albertkanaal, het Masterplan Antwerpen, … krijgt deze stapel er ook de invoering van de kilometerheffing en het wegenvignet bij.”

Deze kilometerheffing en wegenvignet gingen – in principe – belastingneutraal zijn voor de Vlamingen en de meeropbrengsten gingen vooral komen van de buitenlandse automobilisten op onze snelwegen. Deze middelen moesten dienen om te investeren in onder andere onze wegen (het versneld ophalen van de onderhoudsachterstand) dat nu vooral verdere vertraging zal oplopen.“In plaats van een regering te zijn die echt dingen realiseert of de al zo dikwijls beloofde verandering brengt, blijkt ze vooral uit te blinken in aankondigingspolitiek.” stelt fractievoorzitter van Rouveroij.

“Ook dit dossier is hier een voorbeeld van. Einde 2010 hadden we de aankondiging door de Vlaamse regering dat juridisch alles in orde was en dat de realisatie in 2013 (op drie jaar tijd) van de kilometerheffing zeker een haalbare kaart is. Anderhalf jaar na de aankondiging wordt het dossier met bijna vier jaar uitgesteld!”, duiden Keulen en van Rouveroij

“In plaats van ruzie te maken, terug te komen op gedane beloftes, teksten schrijven over Vlaanderen In Actie, enz. wordt het tijd dat deze Vlaamse regering doet wat ze moet doen en dat is dossiers goed voorbereiden en ze daadkrachtig uitvoeren!” besluit Marino Keulen.

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.