Open Vld Lanaken, voor een positief en goed beleid

We willen kort en zakelijk reageren op de folder van de CD&V

Open VLD is erg verbaasd dat CD&V onze rekening maakt, want we hebben 6 jaar lang niets van CD&V gehoord. Noch inhoudelijk, noch op het vlak van aanwezigheidspolitiek. CD&V moet blijkbaar in versneld tempo haar achterstand inhalen.

Wat het niet bouwen van het zwembad betreft: hierop heeft Open VLD al uitvoerig gereageerd. De exploitatie van een zwembad kost handen vol geld. Het nieuwe zwembad in Maaseik maakt jaarlijks 1.1milj € verlies. Die factuur heeft Open VLD Lanaken willen besparen. Daardoor heeft Lanaken nu 15 milj euro aan reserves in kas.

De evenementenhal en het sportcomplex: voor het sportcomplex zijn de pps-contracten afgesloten. We krijgen daarvoor ieder jaar een subsidie van 350.000€ van de Vlaamse Regering. Deze evenementenhal moet een OC Lanaken worden waar de grotere fuiven, maar ook een bruiloftsfeest moet kunnen plaats vinden voor de verenigingen en de Lanakense gezinnen.

Wat de extra kinderopvang betreft doet Lanaken haar best… de gemeente investeert in Villa kakelbont en stelt personeel ter beschikking van de scholen. Voor uitbreiding van de voor- en naschoolse kinderopvang initiatieven krijgen wij geen toestemming van de Vlaamse Minister van Welzijn, CD&V-er Jo Vandeurzen. De CD&V zou beter kritisch zijn voor zichzelf!!De fusie met de politie van Maasmechelen was nodig om in Lanaken een 24-uren permanentie te kunnen waarborgen. Dat lukt niet meer op eigen kracht. Door de fusie zijn er ’s nachts nu 3 ploegen van 2 inspecteurs op de baan ipv vroeger toen er 1 ploeg van 2 inspecteurs op patrouille ging. Er zijn meer woninginbraken. Dat klopt. Maar dat is spijtig genoeg het geval in heel België.

De gestegen personeelskosten: onder de Open VLD werken er 204 mensen voor de gemeente. Ten tijde van de CD&V waren er dat 207. Het klopt dat de uitgaven zijn gestegen, maar de uitleg is heel eenvoudig: indexering en de 2de pensioenpijler.


Ten slotte heeft de Open VLD gezorgd voor een KMO-zone terwijl de CD&V er in het verleden alles aan heeft gedaan om dergelijke zone in Lanaken onmogelijk te maken.


Ook van de neutrale pers krijgen wij als beleidspartij een goed rapport. 

Wenst u toch nog meer info over een bepaald item, kan u ons altijd contacteren via openvldlanaken@gmail.com of op het nummer 089 71 17 21.


Blauwe groeten

Marino Keulen, Sofie Martens, Patrick Tollenaers, Viviane Stassen - Schellingen, Denis Geurts, Anita Jeurissen, Astrid Puts, Jolein Martens, Rudi Nivelle, Peter Verheyen, Dominique Terwingen, Stefan Meulemans, Sonia Bijnens – Withofs, Patrick Maesen, Pierren Nelissen, Frédéric Delwaide, Benedikte Vancalster, Tom Colson, Annelies Winten, Tiny Grosemans – Peeters, Viviane Vrancken – Peulen, Wendy Donders, Monique Haex, Mark Gielen, Wendy Vandebosch,Gunther Aussems, Hugo Neven, Mark Curvers & Liesbet Stroeken. 

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.