Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

vrijdag 15 juli 2016

#Persbericht Marino Keulen 14-07-2016#:“Kaderovereenkomst Spartacus zal aangepast worden met Mosae Forum als eindhalte”#In de marge van de bespreking van de evaluatie van de beheersovereenkomst 2011-2015 van de VVM De Lijn in de commissie Mobiliteit en Openbare Werken, heeft Vlaams minister Weyts verklaard aan Marino Keulen dat er na de goedkeuring door de Vlaamse Regering (afgelopen vrijdag) van de afspraken rond Spartacus (o.a. van lijn 1), contact gezocht is met Nederland. “De minister verklaarde dat de datum voor concreet overleg nog bepaald dient te worden, maar zeker is dat de huidige kaderovereenkomst aangepast wordt met Mosae Forum als eindhalte,” aldus Keulen.
Nadat vorige week in de commissie Mobiliteit en Openbare Werken van het Vlaams Parlement duidelijk werd dat er voor lijn 1 (Hasselt-Maastricht) een akkoord was met de Nederlanders, men lijn 2 (Hasselt-Genk-Maasmechelen) wil versnellen door te werken met een trambus in afwachting van een sneltram en voor lijn 3 (Hasselt-Neerpelt als spoorlijn 18) denkt aan prefinanciering bij de NMBS; verklaarde minister Weyts deze week dat de Vlaamse Regering dit allemaal bevestigd heeft tijdens de ministerraad van afgelopen vrijdag.
Voor de afhandeling van lijn 1 heeft men contact opgenomen met de Nederlandse partners en zal de huidige kaderovereenkomst met de gemeente Maastricht en de provincie Nederlands-Limburg aangepast worden. De voornaamste aanpassing omvat de wijziging van de eindhalte, het station van Maastricht wordt vervangen door Mosae Forum.
“Een precieze datum wanneer de minister opnieuw met de Nederlandse partners rond de tafel gaat zitten, is nog niet bekend,” stelt Marino Keulen vast. “Het is wel duidelijk dat minister Weyts zijn engagement voor dit project nakomt en zijn rol goed speelt. De bal ligt hierdoor terug in het kamp van de Nederlandse partners die dan op het vlak van ruimtelijke ordening met een aantal aanpassingen moeten komen: een nieuw bestemmingsplan en andere beschikkingen op het vlak van ruimtelijke ordening (bv. bouwvergunning …).”