Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

dinsdag 2 juni 2015

#Persmededeling 2 juni 2015# : “Vakantieregeling De Lijn treft scholieren in Limburg”#

Vanaf 25 juni start De Lijn in Limburg met de vakantieregeling voor bussen. Dit heeft gevolgen voor de schoolgaande jeugd die in de meeste gevallen na 25 juni op school moeten geraken zonder dat er voldoende bussen rijden bij aanvang en einde van de schooluren. “Het is onaanvaardbaar dat De Lijn de scholieren op deze manier aan hun lot overlaat de laatste dagen van het schooljaar,” stelt Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld). “In Oost-Vlaanderen is er door media-aandacht een mouw gepast aan deze situatie, maar voor Limburg is dit nog niet het geval. Ik hoop dat De Lijn tot inkeer komt en alsnog een aanpassing tot en met 30 juni doet.”
Van woensdag 8 juni tot en met vrijdag 19 juni kunnen de scholieren genieten van een examenregeling van De Lijn. Nadien volgen enkele dagen de gewone dienstregeling en vanaf 25 juni start de vakantieregeling. “De examenregeling is een positief gegeven, alleen is het jammer dat De Lijn de dienstverlening naar de schoolgaande jeugd niet doorzet tot en met 30 juni,” vindt Keulen.

In Oost-Vlaanderen is er een directeur van een secundaire school geweest die de kat de bel aanbond en nadien volgde er een reactie van de katholieke onderwijskoepel en pikte de media dit bericht op. Vervolgens heeft De Lijn in Oost-Vlaanderen de dienstregeling aangepast zodat er extra bussen rijden tot en met 30 juni. “Ik hoop dat De Lijn een dergelijk initiatief ook neemt voor Limburg om zo de ongemakken voor de ouders en de scholieren tot een minimum te beperken,” besluit Marino Keulen.