Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

woensdag 11 juni 2014

Dienst #Erfgoed neemt intrek in nieuwe kantoorruimtes met feestelijke opening

De dienst Erfgoed is verhuisd naar haar nieuwe locatie: de voormalige kantoren van Toerisme Lanaken aan de Koning Albertlaan. Met de verhuis profileert de dienst Erfgoed zich als dé plek waar iedereen terecht kan met vragen over de geschiedenis van Lanaken.

Tegelijk wordt ook de dienstverlening uitgebreid. De dienst is iedere werkdag van 9.00u tot 12.00u open. “Lukt het niet om in de loop van de voormiddag te komen, dan kan je nog altijd terecht op afspraak in de namiddag”, vertelt schepen Pierre Nelissen.

“Ook een aanzienlijk deel van het oud gemeentearchief van voor de fusie van 1977 werd overgebracht naar de dienst Erfgoed. Hierdoor kan het stamboomonderzoek volledig bij de dienst Erfgoed gebeuren. Tot nog toe moest je daarvoor naar het archief van het gemeentehuis. We hopen om op die manier de dienstverlening voor iedereen die op zoek is naar een stukje geschiedenis van Lanaken te vergroten” nog steeds volgens schepen Pierre Nelissen.

De dienst Erfgoed zal vanaf nu ook regelmatig uitpakken met thematentoonstellingen. Zo wordt de publiekswerking uitgebreid en kunnen bv. nieuwe aanwinsten of stukken die aansluiten bij de actualiteit onder de aandacht gebracht worden.

Zondag a.s. wordt de eerste tentoonstelling gepresenteerd en dit naar aanleiding van de officiële inhuldiging. Pierre Nelissen: “Deze tentoonstelling zal een ‘best of’ zijn. Recent gerestaureerde glasvondsten uit de Waterburcht Pietersheim, prachtige postkaarten, fragmenten van de meest recente tentoonstelling over de fusie in Lanaken… Met deze tentoonstelling wil de dienst Erfgoed de veelzijdigheid van de collectie onder de aandacht brengen.”

Verder zit de dienst Erfgoed uiteraard niet stil. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een publicatie over Lanaken tijdens de Eerste Wereldoorlog, de organisatie van de Open Monumentendag en de invulling van de Neanderthalersite. Hou zeker de website www.lanaken.be/erfgoed in de gaten!

Feestelijke opening

De nieuwe lokalen worden feestelijk ingehuldigd op zondag 15 juni. Die dag is iedereen welkom om te komen toasten op de nieuwe toekomst van Erfgoed! We verwachten u tussen 12 en 17 uur.

Nieuwe openingsuren: elke werkdag van 9 tot 12 uur, in de namiddag en tijdens schoolvakanties op afspraak.

Meer info? Nieuwsgierig? Kom zeker eens langs!
Koning Albertlaan 110, Lanaken, erfgoed@lanaken.be of 089 77 61 11.