Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

dinsdag 30 juli 2013

HBvL 30-07-2013 : Zorgcentrum goed voor 70 jobs in Oud-Rekem

69 kamers in rusthuis en 17 serviceflats
LANAKEN
Oud-Rekem krijgt binnenkort een woonzorgcentrum met 86 wooneenheden: 69 rusthuiskamers en 17 serviceflats. Het schepencollege van Lanaken heeft zopas de bouwvergunning afgeleverd. Een privéinvesteerder bouwt het project.
"We merken dat er meer en meer vraag is naar aangepaste woonomstandigheden voor de wat oudere inwoners", zegt Sofie Martens, schepen van Ruimtelijke Ordening.
"Met dit project komen we niet alleen tegemoet aan de vraag naar meer woonvoorzieningen voor ouderen, het is ook een mooie invulling voor Oud-Rekem".
Grand Café
Het project zal door een privé-investeerder op het braakliggend terrein achter de muur aan de Groenplaats gerealiseerd worden. Het past binnen het historisch dorpskarakter van Oud-Rekem. Uit de hoorzitting van april is gebleken dat er een breed draagvlak voor bestaat bij de lokale gemeenschap. Het project bestaat uit een woonzorgcentrum, service- flats, een ondergrondse parking en keuken- en dienstencentrum met een strijkatelier waar ook mensen van buiten het woonzorgproject terechtkunnen.
Er komt eveneens een Grand Café met zicht op de Groenplaats waar iedereen iets kan komen drinken.
Voorts zijn er polyvalente ruimtes, administratieve lokalen, een fitnessruimte en een kapsalon. Binnen het woonzorgcentrum zijn er twee leefgroepen van respectievelijk 31 kamers op het gelijkvloers en 38 kamers op de eerste verdieping. Gemeenschappelijke ondersteunende functies zoals een eet- en zitruimte en een verpleegpost maken eveneens deel uit van de leefgroepen.
Parking
Op de tweede verdieping komen 17 serviceflats. Er komt een ondergrondse parkeergarage voor 40 voertuigen. Er is ook voorzien in bijkomende parkeerruimte voor bezoekers en personeel buiten de zone aan de Groenplaats. Er komen 13 extra bovengrondse parkeerplaatsen aan de L. Hermanslaan, op minder dan 200 meter van het woonzorgproject. Het project levert bovendien een 70-tal arbeidsplaatsen op. "Ik denk dat we hier mogen spreken van een gunstig project voor Oud-Rekem. Het is een combinatie van werkgelegenheid voor de ene en woongelegenheid voor de andere", besluit burgemeester Marino Keulen.