Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

dinsdag 30 maart 2010

Zoutvoorraden & ontwikkelingen rond de E313

30/03/2010 - Vragen aan Minister Crevits | De winter van 2009 – 2010 zal nog lang in het geheugen blijven als een lange, donkere en vooral strenge winter. Dat de vorst en de sneeuw zorgde voor heel wat verkeersperikelen hoeft geen betoog.
Het strooizout raakte op en het wegdek werd overal flink beschadigd. Op een schriftelijke vraag van mij over de zoutvoorraden kreeg ik gisteren een antwoord van Minister Crevits.

De strategische zoutvoorraden waren inderdaad op en begin januari al werd een schip met 52.000 ton zout besteld. Het schip arriveerde op 25 februari in de haven van Rotterdam; de vracht werd van daaruit met kleinere schepen naar België vervoerd. Bijna twee maanden om de voorraden aan te vullen! Enfin we hebben nu toch voldoende om de komende winter hopelijk in betere omstandigheden te trotseren tenzij de ijsheiligen ons nog parten gaan spelen…

Vraag & Antwoord

Op een vraag over de ontwikkelingen rond de E313, de aansluiting op de R1 (Ring rond Antwerpen) en het knooppunt E34 / E313, bleef het antwoord van de minister eerder vaag en beperkt tot een opsomming van ‘studies’.

Ik ben benieuwd of deze problematiek voldoende aandacht krijgt in de nieuwe plannen die de Vlaamse regering morgen zal bekend maken over de mobiliteit rond Antwerpen en de noordelijke sluiting van de Ring (R1).

Alle chauffeurs,die dagelijks vanuit Limburg richting Antwerpen rijden, zijn de files meer dan beu en hopen op een snelle, degelijke, toekomstgerichte en duurzame oplossing.

Vraag en Antwoord