Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

dinsdag 23 maart 2010

Wegwijzers voor bedrijven, eindelijk duidelijkheid

23/03/2010 - Als bedrijven, restaurants, hotels, ... hun ligging willen laten aanwijzen door bordjes blijkt er dikwijls onduidelijkheid te zijn over wat mag en aan wie men dit moet aanvragen. Meestal gaat men te rade bij de gemeente die de mensen naar het Gewest verwijst en bij het Gewest bleek men ze terug naar de gemeenten te sturen.

Voor dergelijke "kleine" zelfstandigen is zo een bewegwijzering best belangrijk in deze maatschappij waar snelheid en goede bereikbaarheid meer en meer toeneemt. Het gaat over extra clienteel tot bij je zaak krijgen.

Om de duidelijkheid onder de aandacht te brengen maar vooral om te zorgen dat er duidelijkheid komt stelde Marino Keulen hieromtrent een aantal vragen aan de Vlaamse minister bevoegd voor de openbare weg. Het antwoord bracht duidelijkheid : De bewegwijzering op kruisingen van gewest- en gemeentewegen dienen geplaatst te worden door de hoogste overheid die één of meer van de samenkomende wegen beheert. Dit wil dus zeggen door het Gewest (Vlaamse overheid).