Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

dinsdag 19 januari 2010

"Steen voor steen" helpt Lanaken Haïti mee op te bouwen

19/01/2010 - Lanaken steunt financieel met € 12.400 én zet grote solidariteitsactie op.

Het gemeentebestuur van Lanaken wil in samenwerking met de inwoners een flink steentje bijdragen aan de heropbouw van Haïti. Een grote solidariteitsactie is voorzien op zaterdag 30 januari. Die dag worden 10.000 baksteentjes – gratis geschonken door steenfabriek Heylen Bricks uit Veldwezelt – te koop aangeboden in Lanaken. Bedoeling is dat tussen 10u en 16u bij zoveel mogelijk huizen wordt aangebeld met het aanbod om minstens één baksteen ter waarde van €5 te kopen. Het gemeentebestuur heeft daarbij heel wat hulp nodig.,De bakstenen zullen per deelgemeente van op een centrale plek aangeleverd worden.

Hoe kunt u helpen?
  • Hebt u een auto ter beschikking waarmee bakstenen kunnen vervoerd worden? Of eventueel een aanhangwagen? U bent van harte welkom!
  • Hebt u tijd op zaterdag 30 januari van 10u tot 13u of van 13u tot 16u om mee bakstenen te verkopen binnen uw deelgemeente? U bent van harte welkom!
  • Wilt u liever een stand bemannen van 10u tot 13u of van 13u tot 16u op de parking aan de Aldi in Rekem, op het Molenweideplein, op het Europaplein of aan het winkelcentrum in Smeermaas? U bent van harte welkom!
Wie op één of andere manier kan of wil meehelpen kan ons dit zo spoedig mogelijk laten weten via e-mail: ikdoemee@lanaken.be of bellen naar 089 73 98 50

Wij verzamelen dan alle gegevens en bevestigen dan zo spoedig mogelijk uw aanbod om mee te helpen.
  • Los van deze actie op 30 januari hebben het gemeentebestuur én de wereldenraad samen een budget vrij gemaakt van in totaal €12.400 dat gestort zal worden op de nationale rekening voor de hulpactie
De wereldenraad zal overigens ook een actie opzetten op de wekelijkse markt van a.s. dinsdag. Zij verkopen dan o.m. soep t.v.v. de slachtoffers in Haïti

Haïti is getroffen door een ramp. Draag uw steentje bij tot de heropbouw van dit land. Steun de actie in Lanaken op 30 januari a.s. Alvast van harte dank.

WIL JE MEE HELPEN OP ZATERDAG 30 JANUARI, MAIL DAN NU NAAR ikdoemee@lanaken.be