Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

dinsdag 13 januari 2009

Steun voor allochtone aannemers

13/01/2009 - Vlaams minister van Inburgering Marino Keulen heeft het project 'Van allochtone aannemer tot ondernemer in de bouw' goedgekeurd. Er is goed 66.000 euro uitgetrokken om via de Limburgse Confederatie Bouw aannemers van buitenlandse oorsprong administratief en strategisch bij te staan.

Het aantal bouwondernemingen met een bedrijfsleider van allochtone afkomst is de laatste jaren spectaculair gegroeid. Zo zijn er in Beringen alleen al in totaal 60 bouwondernemingen met een bedrijfsleider van allochtone afkomst. "Wij stellen echter vast dat allochtone ondernemers vaak worstelen met de Vlaamse bedrijfscultuur en met de administratieve regelgeving. Regelmatig blijken ze bij overheidscontroles niet in orde te zijn met de wetgeving, en dat uit onwetendheid of door hun administratieve zwakke structuur", zegt minister Keulen.

In totaal zullen zo'n 60 allochtone aannemers actief en in groep of individueel ondersteund worden. Het gaat om onder meer Turkse, Italiaanse, Portugese, Italiaanse, Bulgaarse en Poolse aannemers in Limburg. DC

www.confederatiebouw.be/limburg.

Bron: Het Belang van Limburg