Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

vrijdag 30 januari 2009

Energiebesparen, wegwijs in het premiedoolhof

30/01/2009 - Vlaams minister van Wonen Marino Keulen en gedeputeerde van Wonen Gilbert Van Baelen stellen vandaag, vrijdag 30 januari, de nieuwe brochure ‘Energie besparen, wegwijs in het premiedoolhof' voor op de Bouwinnovatiebeurs in Hasselt.

Bankbiljetten en muntstukken gooi je niet zomaar langs ramen en deuren naar buiten. Waarom zou je dat wel doen met dure energie? Om energie én geld te besparen zijn natuurlijk wel enkele aanpassingen in huis nodig. Als stimulans subsidiëren zowel de federale, de Vlaamse en gemeentelijke overheid alsook bepaalde netbeheerders energiebesparende werken met allerlei premies. Maar de burger raakt soms het overzicht kwijt.

Vlaams minister Marino Keulen: "De provincie Limburg wil met deze folder een overzicht geven van de premies voor energiebesparende werken. Ik ondersteun dit initiatief ten volle. Immers, nog al te vaak weten burgers niet welke premies rond wonen en energiebesparingen bestaan en waar ze recht op hebben. Door de opmaak van deze overzichtelijke brochure is het mogelijk om meer wegwijs te geraken uit het premiedoolhof."

Gedeputeerde Van Baelen: "De dienst wonen van de provincie heeft samen met het steunpunt duurzaam bouwen overigens ook een stand opgebouwd rond allerlei premies voor wonen en energiebesparingen. Er zullen ook tips gegeven worden over duurzaam bouwen. De energiefolders die we gemaakt hebben, worden naar alle Limburgse gemeenten verspreid om energiesparen te promoten en mensen wegwijs te maken in de premies rond energie."

Vraag deze folder aan bij:
Provincie Limburg, dienst Wonen, Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt.
Telefoneren kan naar het nummer 011-23.72 02