Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

maandag 8 september 2008

Zottegem werkt tekort sociale woningen weg

08/09/2008 - Vlaams minister van Wonen Marino Keulen heeft de start gegeven voor de tweede fase van het sociaal woonproject Tramstatie in Zottegem. Het volledige project behelst 104 sociale wooneenheden.

Vlaams minister van Wonen Marino Keulen gaf de eerste spadesteek voor de tweede fase aan de Tramstatie: de aanleg van speelstraten en de bouw van 44 clusterwoningen met ondergrondse garage. De eerste fase van het project - de ingebruikname van 25 sociale flats - is rond en in een derde fase worden er nog eens 35 bij gezet. Alles samen bouwt de stad hier samen met Denderstreek in drie fasen 104 woongelegenheden, voornamelijk bejaardenflats en zeven flats voor gehandicapten. In totaal goed voor een investering van 9,5 miljoen euro.

Op die manier wil Zottegem zoveel mogelijk mensen met een lager inkomen aan een kwaliteitvolle én betaalbare huur- en koopwoning helpen. Op het vlak van sociale woningbouw scoorde Zottegem in het verleden ondermaats. Waar andere Vlaamse steden en gemeenten in 2001 een gemiddelde haalden van 6 procent, telde Zottegem maar 2,7 procent sociale woningen. Daarom koos het stadsbestuur sinds haar aanstelling er voor om sociale woningbouw te bombarderen tot prioriteit nummer één.