Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

zondag 7 september 2008

Minister Keulen schenkt Gouden Woonwagen weg

07/09/2008 - De stad Hasselt heeft afgelopen weekend uit handen van Vlaams minister van Inburgering Marino Keulen de ‘Gouden Woonwagen' van de vzw Vroem (Vlaamse Vereniging voor Voyageurs, Roms, Roma en Manoesjen) gekregen omwille van de spontane uitbreiding en modernisering van het woonwagenterrein in Kuringen.

De vzw Vroem reikt elk jaar een ‘Gouden Woonwagen' uit aan een bestuur dat zich bijzonder inzet voor de realisatie van bijkomende, duurzame standplaatsen voor woonwagenbewoners. Vorig jaar mocht Vlaams minister van Inburgering de prijs ontvangen voor zijn inzet om de kloof tussen burgers en minderheidsgroepen te verkleinen via onder meer het project ‘Managers van diversiteit'. Dit jaar mocht de minister de prijs uitreiken.

De stad Hasselt verdient volgens de initiatiefnemers een pluim voor de vernieuwing en uitbreiding van het residentiele woonwagenterrein van Kuringen met 8 extra standplaatsen tot 26 plaatsen. Vlaams minister Keulen trok hiervoor 1,3 miljoen euro uit. Het bedrag komt overeen met 90 procent van de kostprijs