Herbeluister mijn interview in Start je dag op VRT Radio 2 Limburg mbt Persmededeling 26-11-2019 : “Problemen met inactieve trajectcontroles behoren tot het verleden”

Beluister hier mijn interview in Start je dag op VRT Radio 2 Limburg mbt Persmededeling 26-11-2019 : “Problemen met inactieve trajectcontroles behoren tot het verleden”

In het recente verleden waren er vaker problemen met de inactiviteit van trajectcontroles in Vlaanderen. Minister Lydia Peeters, bevoegd voor Mobiliteit en Openbare Werken, laat in het antwoord op een schriftelijke vraag van Marino Keulen (Open Vld) weten dat dit tot het verleden zal behoren. “De problemen met de connectoren hadden te maken met een gebrek aan licenties die de federale politie had, maar deze problemen zijn nu van de baan. De gewestelijke verwerkingscentra kunnen nu gebruik maken van een duurzame oplossing zodat de trajectcontroles na testen operationeel kunnen worden,” aldus Keulen.


Normaal gesproken zou het schild van ANPR-camera’s in het voorjaar van 2019 operationeel moeten zijn, maar door de problemen met de connectoren konden de gegevens niet aankomen bij de gewestelijke verwerkingscentra. Deze problemen zijn nu van de baan en de homologatie van de trajectcontroles worden verder uitgevoerd. Na de finale testen met de camera’s eind deze maand, zal nadien de volledige trajectcontrole-keten uitgetest worden. Van zodra de keten operationeel is, kunnen bijkomende trajectcontrole-locaties eenvoudig toegevoegd worden en kunnen deze sneller in dienst genomen worden.

“Handhaving is een cruciale factor om te zorgen voor meer verkeersveiligheid en de trajectcontroles zijn daarin een belangrijk element. Overdreven snelheid blijft een killer in het verkeer en trajectcontroles hebben hun effect bewezen om de mentaliteit van de weggebruikers te sturen. Van zodra de keten actief is, kunnen ook de resterende bijkomende trajectcontroles in dienst genomen worden,” besluit Marino Keulen.

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.