Persbericht 19-05-2019 : “Oude stelplaats van De Lijn in Hasselt wordt verkocht vanaf 2020”


Tegen eind dit jaar zal De Lijn de oude stelplaats in Hasselt aan het station en justitiepaleis volledig verlaten en zullen alle diensten gecentraliseerd worden op de nieuwe stelplaats De Crutzen. Nadien, vermoedelijk tussen 2020 en 2022, zal De Lijn de oude stelplaats in de markt plaatsen om te verkopen. “Dit past in de efficiëntie-oefening die De Lijn voert. Het bezit van vastgoed is geen kernopdracht en daarom zal men de oude stelplaats valoriseren. Dat is een voorbeeld van goed bestuur,” aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen die bevoegd minister Weyts hierover bevroeg.

Op dit moment zijn de meeste diensten reeds verhuisd (in het kader van de reorganisatie binnen De Lijn) naar de nieuwe stelplaats De Crutzen. Enkel de verhuizing van de dispatching en de belbuscentrale moet nog gebeuren. De voornaamste reden waarom deze diensten nog gehuisvest zijn op de oude locatie, is omdat de zendmast (radioantenne) nog moet verplaatst worden naar de nieuwe locatie. Eenmaal deze werken voltooid zijn, kan de verhuis van de laatste diensten plaats vinden. Deze is voorzien tegen het einde van dit jaar.

“Door deze terreinen te verkopen krijgt de Hasseltse stationsomgeving een nieuwe impuls en dat komt de stad Hasselt ten goede,” besluit Keulen.

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.