Belga 29-05-2019 : "Door verbod Hells Angels in Nederland dreigt waterbedeffect te spelen"

MAASMECHELEN 29/05 17:08 (BELGA)
"Doordat Nederland nu de Hells Angels met een vonnis van de rechtbank verboden heeft, dreigt het waterbedeffect te spelen." Dat zeggen burgemeesters van Maasmechelen, Raf Terwingen (CD&V), en van Lanaken, Marino Keulen (Open Vld), woensdag. "Door deze beslissing zullen de Hells Angels mogelijk naar onze contreien uitwijken. Als burgemeesters van gemeenten in de grensstreek moeten we hiervoor weer bijzondere aandacht hebben." De Hells Angels hebben al een chapter met clubhuis langs de Steenweg in Rekem (Lanaken). In Maasmechelen zitten de rivaliserende Outlaws.
Ook in ons land moet justitie bekijken welke juridische stappen mogelijk zijn om eventueel tot een gelijkaardige uitspraak te komen, vindt Keulen. "Het grondwettelijk recht op vereniging wordt door zo' n organisatie misbruikt om als dekmantel te dienen voor hun criminele activiteiten, en om onze rechtstaat onderuit te halen," voegde Keulen daaraan toe. "Ik kan alleen maar hopen dat we in Belgiƫ ooit ook tot een dergelijke uitspraak kunnen komen. Als je nu eens kijkt hoeveel middelen ingezet worden om deze motorclubs in het oog te houden. In ons land volgen we deze clubs op. We treden op als ze in de fout gaan of een bepaalde criminele activiteit ontwikkelen. Nederland daarentegen is heel drastisch en rigide met nu alweer een uitspraak van een rechtbank."
De Maasmechelse burgervader Raf Terwingen heeft jaren geleden al gepleit voor een mogelijkheid om een vereniging als de Hells Angels of een andere motorclub te verbieden als er een strafrechtelijk feit wordt gepleegd, maar dat is toen, ten tijde van justitieminister Stefaan De Clerck (CD&V), niet kunnen landen. In Nederland en Duitsland bleken dergelijke beslissingen gezien de wetgeving in die landen wel mogelijk. 

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.