Persbericht 14-03-2019 : “Stad Hasselt en De Lijn moeten werk maken van nieuw tracé voor de binnenstad voor de sneltramverbinding Spartacus lijn 1”



Marino Keulen (Open Vld) en Lode Ceyssens (CD&V) ondervroegen minister Weyts over de stand van zaken met betrekking tot het tracé in de binnenstad van Hasselt voor de Spartacuslijn 1 tussen Hasselt en Maastricht. “Het is zaak om op korte termijn hiermee te landen, de sneltram mag niet gehypothekeerd worden door het talmen van de stad Hasselt in verband met het tracé in de binnenstad. Er worden drie mogelijke tracés onderzocht door De Lijn om de Heilig-Hartwijk te ontzien. Evenwel dient dit nieuwe tracé binnen de ruimtelijke procedure te passen zodat het niet voor een vertraging gaat zorgen,” aldus Keulen.

Minister Weyts was zelf niet aanwezig op overleg tussen de stad Hasselt en De Lijn. Drie mogelijke tracés zijn voorgelegd tijdens dit overleg, maar combinaties ervan zijn ook mogelijk. Conclusies van overleg zijn nog niet voor onmiddellijk, want de mogelijkheden worden verder onderzocht door De Lijn. In de komende week staat er nieuw overleg op de planning. De minister heeft zelf geen preferentie voor één of ander tracé, dat is een zaak van de lokale overheid. Zij moeten rekening houden met leefbaarheid. Het lokale overleg zal leiden tot een vergelijk.

“Ik roep de stad Hasselt op om op korte termijn met een nieuw tracé voor in de binnenstad te komen zodat er geen verdere vertraging optreedt voor de sneltramverbinding met Maastricht. In het ideale geval houdt men zich zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke tracé (of binnen de bestaande kaders) om tijdsverlies en bijkomende kosten te beperken,” besluit Marino Keulen.

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.