Persbericht 29-11-2017 : “Omleidingsweg Neerpelt wordt opnieuw bestudeerd”

                          
De Vlaamse Regering heeft besloten om de omleidingsweg rond Neerpelt opnieuw te bestuderen. “Een noodzakelijke keuze”, volgens Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) die er een schriftelijke vraag over stelde aan Vlaams minister Weyts. “Na de bescherming van het natuurgebied De Holen door diezelfde Vlaamse Regering verviel het eerder gekozen voorkeurstracé voor de omleidingsweg en dient er een nieuwe effectenbeoordeling te komen. Hiervoor worden de zeven eerder onderzochte tracévarianten opnieuw bekeken.”
Om dit te realiseren heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een openbare aanbesteding in de markt geplaatst voor een studie die maximaal 12 maanden kan duren en de alternatieven voor de omleidingsweg één voor één toetst. Bedoeling is om in 2019 dan een gefundeerde beslissing te kunnen nemen en het voorkeurstracé aan te duiden.

“De omleidingsweg N71 om het centrum van Neerpelt te ontlasten is opgenomen in het Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat (SALK) en is een prioriteit om te realiseren. Deze nieuwe studie is een volgende stap, maar helaas vooral een teken van ter plaatste blijven trappelen. Ondertussen is er al heel wat bestudeerd, maar realisatie blijft uit. Ik hoop dan ook dat deze nieuwe studie zal leiden tot definitieve inzichten en de keuze van een realistisch tracé. Zodat de inwoners van Neerpelt-centrum uitzicht krijgen op de reeds lang aangekondigde omleidingsweg”, besluit Keulen. 

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.