Persbericht Marino Keulen 08-06-2017 : “De Lijn zet door met elektrische bussen; vanaf 2019 rijden er in Antwerpen, Gent en Leuven”

Nadat er in oktober 2015 een proefproject gelanceerd is met drie elektrische bussen in Brugge, gaat De Lijn nu een stap verder en komen er in Antwerpen, Gent en Leuven vanaf 2019 ook elektrische bussen rond te rijden. Dit past in de ambitie van De Lijn en de Vlaamse Regering om vanaf 2025 met het stadsvervoer te gaan voor uitsluitend nog elektrische of hybride bussen. Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) stelde hierover een schriftelijke vraag aan bevoegd minister Weyts.

De Lijn zal tegen het najaar de marktbevraging en aanbesteding afronden en deze dan toetsen. Om het proefproject te realiseren wordt er 22 miljoen euro uit het Klimaatfonds aangewend.


Wat betreft het stappenplan om tegen 2025 volledig elektrisch of hybride stadsvervoer te hebben, blijft men bij De Lijn op de oppervlakte en stelt men enkel dat er op drie terreinen gewerkt wordt: infrastructuur – bussen – exploitatie. Men streeft naar compatibiliteit van de laadinfrastructuur zodat er meerder constructeurs kunnen meedingen en men de markt kan laten spelen.

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.