Persbericht 07-03-2019 : “Mobiele trajectcontrole is getest en heeft deugdelijkheid bewezen, dus klaar voor een volgende stap?”


Autobahn, Highway, Road Sign, Roadsign, Street Sign
Op vier werven langs Vlaamse autosnelwegen is de mobiele trajectcontrole ondertussen uitgetest.  Dit blijkt uit het antwoord van een schriftelijke vraag die Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) stelde aan bevoegd minister Weyts. “De mobiele trajectcontrole heeft ondertussen deugdelijkheid bewezen en is klaar voor een volgende stap, om ook te gebruiken buiten werfzones op autosnelwegen,” zegt Keulen.

De mobiele trajectcontrole werd uitgetest op volgende locaties: de A12 in Londerzeel (december 2017-januari 2018), de E34 in Turnhout (april-mei 2018), de E313 in Lummen (augustus 2018) en de R2 in Beveren (februari-maart 2019). De mobiele trajectcontroles worden momenteel enkel ingezet in werfzones om de veiligheid van de aannemers te garanderen en de snelheid van de weggebruikers te handhaven. Op termijn wordt bekeken in welke mate een mobiele trajectcontrole ook in andere situaties ingezet kan worden.

“Na evaluatie van de mobiele trajectcontrole tijdens de test in Turnhout heeft men enkele technische verbeterpunten doorgevoerd waardoor het systeem ondertussen meer op punt staat. Dat maakt het ook mogelijk om mobiele trajectcontrole op grotere schaal in te zetten buiten de werfzones,” aldus Marino Keulen. “Ondertussen is het systeem getest en roep ik de minister dan ook op om dit ook regelmatig te gebruiken op de autosnelwegen en door het aspect verassing de handhaving van de snelheid te verbeteren.”

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.