Persbericht 02-02-2018 : “Met nieuwe verkeersbordendatabank hoopt de Vlaamse overheid op een optimale en permanente actualisatie van alle verkeersborden langs Vlaamse wegen”


Sinds januari 2018 is er een opvolger voor de verkeersbordendatabank: verkeersborden.Vlaanderen. Aangezien er bij de oude verkeersbordendatabank problemen waren om deze up-to-date te houden, stelde Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) hierover een schriftelijke vraag aan bevoegd minister Weyts. “De minister stelde dat er op verschillende manieren geprobeerd wordt om het actualiseren te stimuleren, maar er is nog heel wat werk om dit in de realiteit om te zetten zodat wegbeheerders op een eenvoudige manier de aanwezige verkeersborden kunnen actualiseren. Positief is dat men via open data de toepassing van de nieuwe verkeersbordendatabank kan linken met andere toepassingen”, stelt Keulen vast.
De wegbeheerders zijn nauw betrokken geweest met de oprichting van de nieuwe verkeersbordendatabank. Hierdoor werd er rekening gehouden met hun noden. Door synergiën met andere mobiliteitstoepassingen in kaart te brengen, wordt het gebruiksgemak verhoogd. Bovendien wordt de snelheidskaart (de kaart met een visualisatie van alle snelheidsregimes) afgeleid uit verkeersborden.vlaanderen zodat de wegbeheerder gestimuleerd wordt om het te actualiseren om te zorgen voor een accurate snelheidskaart.
“Door infosessies te organiseren voor de weggebruikers en te voorzien in een helpdesk ondersteunt de Vlaamse overheid de wegbeheerders. Hopelijk zorgt dit voor een optimale actualisering”, aldus Marino Keulen, “zeker omdat vele toepassingen (van zelfrijdende voertuigen tot GPS-technologie en intelligente snelheidsaanpassingen) gebruik maken van de verkeersbordendatabank.”

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.