Persbericht Open VLD Lanaken 18-09-2017 : Open Vld voor fietsveilig Lanaken !

Onder het motto “Uw fiets, uw vrijheid” organiseerde Open Vld Lanaken op maandag 18 september een actiedag in het kader van de ‘week van de mobiliteit’. Om het lokaal fietsbeleid en Lanaken als fietsgemeente onder de aandacht te brengen, deelde Open Vld flyers en fietslichtjes uit de aan de Jan Rosierschool aan de schoolgaande jeugd en hun ouders. Want veilig overal naartoe kunnen fietsen, betekent meer vrijheid.
“De auto blijft uiteraard welkom, maar we moeten de nodige aandacht hebben voor gemengd verkeer, waarin de fietser een evenwaardige bestuurder is”, stelt voorzitter Johnny Grosemans.  “Maar al te vaak want de automobilist zich koning.”
Er werden in onze gemeente al heel wat inspanningen geleverd om de fietsveiligheid te verhogen. Zo werd de Stationsstraat een fietsstraat. Ook zetten we in op de uitstraling van onze gemeente als fietsgemeente. Zo is de BinckBank Tour naar Lanaken gehaald en organiseren we de Limburg Fietsvierdaagse. Maar het kan nog beter. Meer en meer inwoners nemen de fiets om zich naar het werk te verplaatsen. Bovendien gaat dertig procent van de kinderen met de fiets naar school. Toch gebeuren er elke dag 22 letselongevallen met fietsers in Vlaanderen. Dat zijn er 22 te veel. Open Vld pleit daarom voor veilige fietspaden. Ook vragen de liberalen aandacht voor de attitude van de automobilist om rekening te houden met collega-weggebruikers.  “Verkeersveiligheid in de gemeente is nu, morgen én overmorgen een lokale prioriteit voor ons”, besluit voorzitter Johnny Grosemans.


Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.