Persbericht 19-11-2018 : “Verhoging van de bruggen over het Albertkanaal voltooien tegen 2022 wordt krap”


Tegen 2022 wil de Vlaamse Regering alle 63 bruggen over het Albertkanaal verhoogd hebben tot een hoogte van 9m10. Op die manier kunnen vierlagige containerschepen tussen Antwerpen en Luik varen. Uit een bevraging van Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) bij de bevoegde minister blijkt dat momenteel 32 bruggen al verhoogd zijn (of voldoen aan de Europese hoogte), 15 in uitvoering zijn en 8 binnenkort aanbesteed worden. “Om tegen 2022 alle bruggen te verhogen zal men enkele tanden bij moeten steken,” aldus Keulen.

De verhoging van alle bruggen over het Albertkanaal is noodzakelijk om vierlagige containerschepen toe te laten tussen de Antwerpse haven en het hinterland. Van de 63 bruggen zijn er momenteel 32 verhoogd (of deze voldeden al eerder aan de hoogte van 9m10), 15 in uitvoering en worden er 8 binnenkort aanbesteed (via een PPS-formule). Aan de Kruiningenstraat in Schoten wordt één bijkomende brug gerealiseerd. 7 bruggen zullen via reguliere middelen gerealiseerd worden. Hieronder bevinden zich drie spoorwegbruggen die samen met Infrabel verhoogd zullen worden.

“De verhoging van de bruggen is absoluut noodzakelijk. Vlaanderen en De Vlaamse Waterweg stelt hierin gezonde ambities voorop en wil binnen de vier jaren alle resterende bruggen verhoogd hebben. De tijd begint echter te dringen en men zal dus enkele tanden moeten bijsteken,” stelt een bezorgde Marino Keulen vast. “Al steunen we de minister volmondig in zijn ambities om zo de binnenvaart te versterken.”


Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.