Persbericht 29-10-2018 : “Evaluatie van zaterdagdienstregeling tussen Kerstmis en Nieuwjaar noodzakelijk”


Kerst, Zilver, Kaart, Kerstmis
Tussen Kerstmis en Nieuwjaar zal De Lijn niet langer gebruik maken van de vakantieregeling in de entiteiten Limburg en Vlaams-Brabant, maar wordt gekozen voor de zaterdagregeling. Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) ondervroeg bevoegd minister Weyts hierover en deze stelt dat “door op zaterdagdienst te rijden slaagt De Lijn er bovendien in Limburg onder meer in op de drukke verbindingen een latere avondbediening te voorzien dan in de vakantieregeling. Hiermee komt De Lijn tegemoet aan de vraag van gebruikers.” Marino Keulen begrijpt dit, maar hoopt wel dat onder het mom van vraaggestuurd openbaar vervoer niet enkel prioritaire lijnen bijkomende bediening krijgen.

Het is niet de bedoeling van De Lijn om elke vakantieperiode over te schakelen naar de zaterdagregeling. Dit wordt provincie per provincie bekeken op basis van de vraag. De jaarkalender voor het volgende jaar wordt steeds in november opgemaakt en daardoor heeft De Lijn in december 2017 vastgesteld dat de vakantieregeling tussen Kerstmis en nieuwjaarsdag niet optimaal was (omwille van het ontbreken van busverbindingen in de avonduren) in Limburg en Vlaams-Brabant en deze voor de periode in 2018 aangepast (met meer busverbindingen tijdens de avondlijke uren) en gecommuniceerd in september.

“Het is positief dat men de aanpassingen tijdig gecommuniceerd heeft voor de reizigers. Nu zal echter moeten blijken of de reizigers de zaterdagregeling tussen Kerstmis en nieuwjaarsdag ook smaakt, een uitgebreide evaluatie is dan ook noodzakelijk,” besluit Keulen.

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.