Persbericht 11-10-2018 :“Bijkomende aandacht voor veilige schoolomgevingen noodzakelijk”


Bij de start van het nieuwe schooljaar kondigde Vlaams minister Weyts aan dat hij 20 miljoen euro extra voorziet voor veilige schoolomgevingen. Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) stelde hem hierover enkele vragen. “Het betreft een subsidie die ingaat vanaf 2019, maar de exacte modaliteiten dienen nog verder bepaald te worden. De focus ligt op kleinere infrastructurele maatregelen die op korte termijn gerealiseerd kunnen worden door de nieuwe gemeentebesturen,” stelt Keulen vast. “Deze bijkomende middelen zijn een stimulans voor lokale besturen om schoolomgevingen aan te pakken. Echter, ook de schoolomgevingen aan gewestwegen dienen structureel veiliger gemaakt te worden.”

De bijkomende subsidie heeft enkel betrekking op schoolomgevingen aan gemeentewegen. De zogenaamde ‘samenwerkingsovereenkomst V’ blijft ook bestaan waarmee ingrijpender aanpassingen aan een schoolomgeving mogelijk zijn, maar die procedureel ook een langere doorlooptijd hebben.

“Het is positief dat de bevoegde minister dit initiatief neemt voor lokale besturen. Deze bijkomende middelen uit het Verkeersveiligheidsfonds zullen door de lokale besturen goed besteed worden. De gevaarlijkste situaties doen zich echter vaak voor aan scholen gelegen aan gewestwegen. Deze verdienen ook bijkomende aandacht van de minister,” aldus Marino Keulen.

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.