Persbericht 14-09-2018 : “De twaalfde oproep van het Pendelfonds legt de focus op de fiets”


De twaalfde oproep van het Pendelfonds draait volledig rond fietsprojecten. Tot eind oktober kunnen bedrijven een subsidiedossier indienen. Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) stelde bevoegd minister Weyts enkele vragen hieromtrent: “Het is positief dat de minister het beschikbare budget opgetrokken heeft van €1,65 miljoen naar €2,2 miljoen door de opgebouwde reserve beschikbaar te maken. Dat is een positieve evolutie. Door te focussen op de fiets hoopt de minister het woon-werkverkeer met de fiets te laten toenemen.”

Uit het recente Onderzoekverplaatsingsgedrag blijkt dat het aandeel van de fiets toeneemt in het woon-werkverkeer. Om dit verder te stimuleren wordt bij de twaalfde oproep van het Pendelfonds volledig de focus gelegd op de fiets. “Normaal gesproken is er €1,65 miljoen per oproep voorzien, maar de minister heeft besloten om de door de jaren opgebouwde reserves binnen het Pendelfonds ook in te zetten. Daarom is er bij deze oproep €2,2 miljoen voorzien. Dat is een grote stap voorwaarts,” stelt Marino Keulen vast.

Delen van good practices

“Het is wel jammer dat de minister geen bijkomende sensibilisering plant omtrent gezamenlijke projecten. Bedrijven kunnen dat reeds nu doen, maar in de praktijk wordt hier te weinig gebruik van gemaakt. Zo heeft het bedrijventerrein Evolis in Kortrijk een eigen fietsdeelsysteem dankzij het Pendelfonds en is dit een good practice die ook voor andere bedrijventerreinen een oplossing kan bieden. Dit zou actiever gecommuniceerd mogen worden naar geïnteresseerde bedrijven,” besluit Keulen.

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.