Persbericht 27-06-2018 : “De trambus zal voorlopig enkel op het ringtracé van Brabantnet ingezet worden”


Enige tijd geleden maakte De Lijn bekend dat men 14 trambussen aangekocht om vanaf 2019 te gebruiken. Uit het antwoord van bevoegd minister Weyts aan Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) blijkt dat deze voorlopig enkel op het ringtracé van Brabantnet ingezet gaan worden. “Vlaanderen heeft een aantal corridors geselecteerd waar men een vlottere doorstroming van het openbaar vervoer wenst en de minister onderzocht of hier mogelijkheden lagen om trambussen te gebruiken, maar enkel buslijn 820 tussen Brussels Airport en het UZ Brussel is geschikt en hier zullen de trambussen ingezet worden,” aldus Keulen.

De andere corridors (bv. lijn 2 van Spartacus tussen Hasselt en Maasmechelen) krijgen wel doorstromingsmaatregelen zodat de reguliere busdiensten tijdswinst boeken, maar worden niet uitgerust met trambussen. De reden hiervoor is dat er over de autosnelweg gereden dient te worden en een trambus slechts een maximale snelheid van 70 km/u haalt.

Voor het tracé van de Ringtrambus van Brabantnet dienen de vrije busbanen nog aangelegd te worden, maar kan de trambus al wel rijden. Dit jaar starten de werken voor de aanleg van de busbanen voor de Ringtrambus. De Werkvennootschap heeft nu een aannemer aangesteld om op het hele traject aanpassingswerken uit te voeren. De inrichting van de straten en de bushaltes wordt aangepast aan de trambussen van 24 meter. De (eerste, kleinere) aanpassingswerken aan twintig haltes en twintig straten worden gespreid tussen de zomer van 2018 en het voorjaar van 2019.


Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.