“Proefprojecten basisbereikbaarheid op kruissnelheid”


Uit het antwoord op een schriftelijke vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) aan bevoegd minister Weyts blijkt dat de drie oorspronkelijke proefprojecten rond basisbereikbaarheid nog altijd op schema zitten. In de Westhoek is het hele vervoersplan goedgekeurd en in Aalst het kernnet en de rest dient nog verder afgewerkt te worden. In Mechelen kiest men ervoor om te wachten tot na de gemeenteraadsverkiezingen om beslissingen te nemen.

“Dat laatste is een zeer logische beslissing, omdat het vervoerplan van een vervoerregio een ingrijpende beslissing is. Bovendien wordt de volledige uitrol in heel Vlaanderen pas voorzien in 2020. De drie proefprojecten hebben dus nog tijd om alles op punt te stellen”, aldus Keulen.

De uiteindelijke afbakening van de 15 vervoerregio’s gebeurt onder leiding van de provinciegouverneurs en de laatste infosessie is in maart geweest, waardoor de gemeenten nu een keuze dienen te maken en deze door de Vlaamse Regering zal bekrachtigd worden in een nieuwe kaart.

De evaluatie is in afronding en de resultaten worden meegenomen in het in opmaak zijnde decreet basisbereikbaarheid. Dit wordt echter pas na het zomerreces verwacht.


Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.