Persbericht 01-12-2017 : “Gordeldracht niet opnemen in de sensibiliseringscampagnes voor 2018 is een gemiste kans”

                          
Uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) aan bevoegd minister Weyts blijkt dat gordeldracht niet opgenomen is in de lijst van sensibiliseringscampagnes voor 2018. “Ondanks het feit dat uit cijfers van Vias blijkt dat bij ongevallen op autosnelwegen 35% van de dodelijke slachtoffers geen gordel droeg in de periode 2014-2015”, stelt Keulen vast. “In 2016 en 2017 is er wel een campagne geweest, maar voor 2018 is er geen voorzien (zie bijlage 1). Dat vind ik vreemd daar gordeldracht nog steeds geen automatisme is voor de Vlaming die in zijn wagen stapt.”
In 2016 was er in februari en augustus een affichecampagne rond gordeldracht en in de zomer van 2017 de “Beloofd”-campagne die focuste op het correct gebruik van het kinderzitje. Via de website www.veiligverkeer.be (van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde) kan de automobilist informatie opzoeken over de gordeldracht en in het tv-programma Kijk Uit wordt er wel regelmatig aandacht gegeven aan gordeldracht.

“Een aantal items komen elk jaar terug in de sensibiliseringscampagnes. Snelheid en alcohol (BOB) zijn jaarlijks wederkerende killers in het verkeer waar terecht aandacht aan besteed wordt, gordeldracht hoort daar voor Open Vld alleszins bij. Het is een gemiste kans dat dit niet opgenomen is in de campagnes voor 2018”, besluit Marino Keulen.

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.