#Persbericht politie Lanaken-Maasmechelen 04-05-2016#

Dader betrapt bij diefstal aanhangwagen
Op dinsdag 3 mei 2016 te 04 uur werd een diefstal van een aanhangwagen opgemerkt door een alerte burger. De feiten deden zich voor op de Heirstraat te Rekem – Lanaken. De dader reed met de aanhangwagen richting Opgrimbie en een politiepatrouille van de politie Lanaken-Maasmechelen kon in samenwerking met de omringende zone politie MidLim het voertuig intercepteren op de Weg naar Zutendaal. De man werd van zijn vrijheid beroofd, verhoord en mocht beschikken. De man van 40 jaar uit Maastricht moet zich later voor de rechtbank verantwoorden met toepassing van snelrecht. Zijn voertuig werd gerechtelijk getakeld voor sporenonderzoek en in beslag genomen. De gestolen aanhangwagen werd terug aan de eigenaar overhandigd.
Hoe diefstal van je aanhangwagen voorkomen?
Veel eigenaars van aanhangwagens gaan vaak slordig om met de stalling ervan en zijn er zich niet van bewust dat ze hun aanhangwagen onvoldoende beveiligen tegen diefstal. Ze laten hun aanhangwagen dikwijls niet afgesloten voor de deur, op de oprit of achter een poort in het zicht staan. Dieven kunnen deze zonder moeite weghalen.

Omdat aanhangwagens onder de 750 kg nergens geregistreerd staan, is het zeer moeilijk om een gesloten aanhangwagen op te sporen of te herkennen. In een aangifte wordt vaak de kleur van de zijpanelen als enige bijzonderheid aangegeven. Dit is door dieven echter binnen 10 minuten verholpen met behulp van een spuitbus. Dit maakt het opsporen van een gestolen aanhangwagen erg moeilijk. Bovendien kunnen aanhangwagens gemakkelijk verkocht worden.

Nuttige tips
• Stal je aanhangwagen uit het zicht van de openbare weg.
• Maak je aanhangwagen uniek. Sla een uniek nummer of code op een strategische plaats bijvoorbeeld op de bodem en de as.
• Gebruik een wielklem of disselslot om je aanhangwagen te beveiligen.
• Neem foto’s van je aanhangwagen. Mocht deze dan toch gestolen worden dan weet de politie naar welke ze moet uitkijken.
• Hang stickers op je aanhangwagen. Hoe opzichtiger hij eruitziet, hoe minder interessant om te stelen (moeilijker om direct door te verkopen).
• Wordt je aanhangwagen toch gestolen, doe dan direct aangifte bij de politie. Indien je verdachte personen en/of voertuigen opmerkt, meldt dit dan onmiddellijk.

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.