$type=slider$snippet=hide$cate=0$au=0$cm=0$show=home

$show=mobile

 

De waarheid over het nieuwe sportcomplex met evenementenhal

25/10/2011 - Open Vld zorgt er voor dat er een nieuw sportcomplex komt op de terreinen vlakbij de Paters in Lanaken. Naast de nieuwe sporthal wordt ook de bouw van een nieuwe evenementenhal voorzien. Deze evenementenhal was een blikvanger in het Open Vld-verkiezingsprogramma. De realisatie ervan beantwoordt aan een reële behoefte die zich stelt. We realiseren dit project zonder belastingsverhoging en zonder extra kosten voor de sportverenigingen. Over dit project werd altijd open en transparant gecommuniceerd en werd met de betrokkenen uitgebreid overleg gevoerd.

Omdat de oppositie (CD&V) nu met haar initiatief van een zogenaamde ‘volksraadpleging’ onze projecten verdacht maakt en veel onzin erover vertelt, zetten wij van Open Vld voor U nog even de puntjes op de i’.

Wat is de waarheid?

Wat is NIET waar?
Een evenementenhal waar niemand zit op te wachten ?  
Onzin! Een hal waar grotere evenementen voor 1500 personen ongestoord kunnen georganiseerd worden is een gemis in Lanaken. Alle verenigingen erkennen dit gemis.  Nu worden soms grote evenementen georganiseerd in de ontmoetingscentra die niet alleen  storend zijn voor de omgeving maar die dikwijls ook georganiseerd worden door organisaties die totaal geen binding hebben met het kerkdorp.  Eigenaardig: Ook de CD&V heeft bij de vorige verkiezingen de bouw van een evenementenhal als een doel naar voor geschoven. Nu wij dit daadwerkelijk realiseren, veranderen zij van gedacht… 

Onbetaalbaar ?   
Niet waar!  Onze gemeente is financieel gezond en we willen en zullen dit ook zo houden. De bouw van een nieuwe sporthal met evenementenhal zal geen invloed hebben op de belastingen die wij aan onze inwoners vragen. Het is niet met de Open Vld dat de belastingen zullen stijgen. Het tegendeel is waar. Open Vld heeft  een belastingvermindering doorgevoerd van 2 miljoen euro in deze legislatuur. Ondanks deze belastingvermindering hebben wij een reserve kunnen opbouwen van meer dan 13.000.000 euro. Een gedeelte van deze reserve ( +/- 3 miljoen euro ) zal gebruikt worden om het project te financieren.  Dit project zal geen invloed hebben op andere investeringen zoals de  noodzakelijke herstelling en onderhoud van wegen, investeringen in het  woon en zorgcentrum voor ouderen, investeringen in de economische ontwikkeling van Lanaken, politie en brandweer, netheid van Lanaken, toeristische infrastructuur, jeugd, enz. Daarnaast krijgen we voor dit project trouwens belangrijke financiële steun van de Vlaamse overheid, namelijk 350.000 euro per jaar.  Omdat de versleten sporthal Sint Servaes wordt gesloten, besparen we jaarlijks 100.000 euro. Op die manier is de bouw van het nieuwe sportcomplex perfect betaalbaar.  Zonder verhoging van de belastingen en zonder dat we andere taken verwaarlozen.

Te weinig inspraak ?  
Onzin!  De plannen werden gedurende drie volle dagen uitvoerig met alle betrokkenen besproken. Het hele project werd ook uitvoerig besproken op een speciale gemeenteraad.  Ook met de verenigingen werd een bijzondere bijeenkomst gehouden, hun wensen en verzuchtingen werden mee in de plannen opgenomen.
Jagen wij de verenigingen op kosten?  Helemaal niet! alle verenigingen en clubs van Lanaken zullen hun sport en activiteit op dezelfde manier kunnen uitoefenen. Dit zal geen extra financiële last voor de vereniging betekenen. Zij zullen overigens steeds vrij mogen kiezen of zij hun sport of activiteit willen organiseren in de sporthal van Rekem, Veldwezelt of de nieuwe sporthal in Lanaken.

Geen evenementen meer in de deelgemeenten?  
Natuurlijk zal dat wel nog kunnen! Het is helemaal niet de bedoeling dat de verenigingen uit de kerkdorpen hun activiteiten in Lanaken-Centrum zullen moeten organiseren. Met de nieuwe evenementenhal zorgen we wel voor een alternatief voor evenementen die van buiten Lanaken georganiseerd worden.  Bepaalde grootschalige evenementen horen niet langer thuis in het Cultureel Centrum, omwille van vooral praktische redenen. De nieuw te bouwen evenementenhal zal daar een uitwijkmogelijkheid voor bieden.

Moeten de sporthallen in Veldwezelt en Rekem verdwijnen 
Helemaal niet!  Net het omgekeerde gebeurt, we blijven investeren in deze twee sporthallen. Zo komt er in Rekem een nieuwe vloer.  Zo blijven deze twee sporthallen de thuishaven blijven van wie er vandaag sport en dat in de toekomst verder wil blijven doen. 

Tennisclub en atletiekpiste bedreigd?    
CD&V beweert dat de tennisclub en de atletiekpiste uit het Domein Pietersheim moeten verdwijnen. Dit is een puur verzinsel.  De tennisclub en de piste blijven. Open Vld bouwde tezamen met atletiekverenging ATLA een prachtige atletiekpiste. Een accommodatie die ons in heel Limburg benijd wordt.  Er is geen haar op ons hoofd die ook maar overweegt om aan dit pareltje van een accommodatie te raken.  De tennisclub Lanaken is met zijn 800 leden één van de grootste clubs uit Limburg. Nergens in Limburg is er een tennisclub die over zo’n mooie accommodatie in een mooie groene omgeving gelegen is. Op vraag van onze tennisclub willen wij zelfs bijkomende “mini” tennisvelden aanleggen om de beginnende jongeren nog een betere begeleiding en training te kunnen aanbieden. Wel moet er een oplossing gezocht worden voor het wild parkeren in het park Pietersheim en proberen wij de auto te bannen uit het domein.

Open Vld is altijd zeer transparant en eerlijk geweest. We betreuren dat de CD&V onze inwoners overspoelt  met onjuiste informatie en valse insinuaties. We hopen dat we u met deze toelichting nogmaals duidelijkheid geven over onze plannen.

Guido Willen                                                                          Marino Keulen
Burgemeester                                                                      Voorzitter van de gemeenteraad

[In de kijker]_$type=sticky$cate=0$count=4$cate=1$icon=1$meta=0$hide=home

[Events]_$type=carousel$cate=0$show=post

[Open VLD Lanaken]_$type=two$cate=0$meta=0$rm=0$c=6$snip=0$hst=https://openvldlanaken.blogspot.be/

Naam

artikel,743,event,37,foto,48,in de kijker,4,pers,629,video,24,
ltr
item
Marino Keulen: De waarheid over het nieuwe sportcomplex met evenementenhal
De waarheid over het nieuwe sportcomplex met evenementenhal
Marino Keulen
https://marinokeulen.blogspot.com/2011/10/de-waarheid-over-het-nieuwe.html
https://marinokeulen.blogspot.com/
https://marinokeulen.blogspot.com/
https://marinokeulen.blogspot.com/2011/10/de-waarheid-over-het-nieuwe.html
true
3729302640039077902
UTF-8
Alle berichten geladen Geen zoekresultaten ONTDEK MEER Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S BERICHTEN Ontdek Alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF ZOEKEN ALLE BERICHTEN Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy