Limburg Slimme Regio

31/05/2010 - Limburg heeft een rijke traditie als energieprovincie. Limburg was dé energieleverancier door ons mijnverleden, we moeten terug aanknopen met die traditie. Zorgen dat we terug energieleverancier worden en zorgen voor jobs in de energiesector.

In de toekomst zal hier onderzoek gebeuren naar alles wat te maken heeft met groene energie bv. Hoe kan zonne-energie, windenergie, thermische energie en waterkrachtenergie slim opgeslagen en gebruikt worden.

Hiervoor is onderzoek op topniveau nodig en dat zal hier gebeuren. Dit levert in eerste instantie tientallen jobs op voor onderzoekers maar nadien als die slimme batterijen geproduceerd worden ook jobs voor honderden Limburgers in productie en onderhoud.

Wij moeten hierop zwaar inzetten om van Limburg een slimme regio te maken. Het bedrijfsleven moet hierin betrokken worden om bv. De leiding te nemen in ontwikkeling van elektrische auto’s, slimme huishoudtoestellen, energiezuinige verwarmingstoestellen … enz. om zo ook de productie van deze dingen hier te verankeren.

Om jobs te creëren en onze welvaart voor de toekomst veilig te stellen mogen we dus zeker niet besparen op middelen voor onderzoek en ontwikkeling.

Bekijk hier het interview op TVL 'Marino Keulen over Research Park Waterschei'

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.