Goederenverkeer - Waterwegen

04/05/2010 - Capaciteitsuitbreidingen waterwegen | Recentelijk mochten we via de media een aantal cijfers vernemen in verband met het toekomstige goederenverkeer. 

Voor de periode 2005-2030 verwacht het Planbureau een toename van het goederenvervoer met 60 %. Deze toename zou gespreid worden over een stijging van 51 % via de weg, een stijging van 100 % via het spoor en een stijging van 72 % over het water.

Het is overduidelijk dat we het niet gaan redden met de huidige wegeninfrastructuur, met de nodige economische schade tot gevolg. Bereikbaarheid is immers één van de belangrijkste parameters die investeerders gebruiken om te bepalen of een bepaalde regio interessant genoeg is.

Indien een gedeelte van dit goederenverkeer kan worden afgeleid naar transport over onze waterwegen, zou dit al enigszins kunnen helpen. Bovendien is dit ook nog eens beter voor het milieu.

De voorwaarde is dan wel dat de waterwegen, buiten de reeds voorziene toename, deze bijkomende stroom goederenverkeer aankunnen.

Lees hier de volledige vraag en het antwoord van minister Crevits.

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.