Persbericht 18-05-2017 : “De Krieckaert heeft geen toeristisch kwaliteitslabel meer, maar is perfect veilig voor bewoners en bezoekers”

Reactie op aantijgingen van lokale CD&V-afdeling over domein De Krieckaert

De gemeente is opnieuw volledig eigenaar van De Krieckaert na het faillissement van de vorige uitbater. Dit heeft alles te maken met het feit dat de vorige uitbater zijn concessievergoedingen niet betaalde aan de gemeente. Het gemeentebestuur heeft een schuldvordering van 518.000 euro ingediend bij de curator.
We zijn momenteel in gesprek met een aantal mogelijke partijen die geïnteresseerd zijn in de aankoop van De Krieckaert. We hopen deze gesprekken in de loop van de komende weken af te ronden. De uitbating van een vakantiepark is geen kerntaak van een gemeente!  De gemeente baat het park dan ook niet uit, maar houdt het alleen in stand in afwachting van een definitieve verkoop.
Het schepencollege heeft vandaag beslist om een pop-up-uitbating van De Krieckaert toe te wijzen voor het zomerseizoen (van begin juni tot oktober) aan de heer Bart Bollen, de voormalige uitbater van de Preekstoel in Maasmechelen.

De erkenning van Toerisme Vlaanderen is een kwaliteitslabel. Het park zelf is brandveilig nadat de gemeente er in 2016 tal van investeringen heeft uitgevoerd en was nog nooit zo brandveilig als nu, wordt onderhouden door de technische dienst … Bewoners en bezoekers kunnen daar dus veilig toeven.

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.