Persbericht 12-05-2017 : “Aanpassing decreet complexe projecten is noodzakelijk om Noord-Zuid te realiseren”

Uitspraak Raad van State over de omleidingsweg Noord-Zuid ligt in de lijn der verwachtingen

De Raad van State heeft het negatief advies van de auditeur gevolgd en het GRUP betreffende de omleidingsweg van de Noord-Zuid vernietigd. “Er is zekerheid in de onzekerheid en dit is een signaal voor de Vlaamse Regering om in actie te komen met een aanpassing van het decreet complexe projecten”, stelt Vlaams Volksvertegenwoordiger Marino Keulen vast.

“Het huidige systeem bewijst dat men op zijn eigen limieten botst. De procedures met meerdere inspraakmomenten leiden niet meer tot uitspraak. Dit creëert het beeld van de machteloze overheid”, verduidelijkt Keulen. “Werken via een vorm van decretale validatie is meer dan ooit noodzakelijk.”


“We dringen erop aan dat de Vlaamse Regering snel komt met het beloofde voorstel van de aanpassing van het decreet complexe projecten. Hierdoor krijgt de bevolking inspraak in het begin van de procedure, maar geeft de Vlaamse Regering en het Vlaams Parlement nadien de definitieve goedkeuring”, aldus Marino Keulen. “Belangrijk hierbij is dat de eindeloze procedures bij de Raad van State onmogelijk gemaakt worden.”

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.