Overzicht tijdelijke maatregelen Noord-Zuidverbinding Limburg.

De Vlaamse Regering heeft enkele bijkomende tijdelijke maatregelen genomen om de verkeersdoorstroming op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren te bevorderen. Dit is noodzakelijk omdat het dossier van de omleidingsweg zich nog steeds in een procedureslag bevindt. Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) stelde hierover een schriftelijke vraag aan bevoegd minister Weyts en deze bevestigde de eerdere communicatie hieromtrent.

De volgende tijdelijke maatregelen gaan genomen worden:

  • Optimalisatie van de verkeerslichten kruispunt Helzold-Kazernelaan: uitgevoerd in voorjaar 2017.
  • Optimalisatie van de verkeerslichten (slimmer maken): realisatie tussen april en juli 2017.
  • Verlenging van de afslagstrook ter hoogte van Meerstraat: voorzien voor uitvoering in 2017.
  • Afslagstrook Heidestraat en fietsoversteek spoorweg: er werd door een een procedure aangespannen; het uitvoeringsplan wordt nu geoptimaliseerd om innemingen te beperken.
  • Brownfieldontwikkeling met ondergrondse verbinding: het realisatieconvenant is in opmaak; de Vlaamse overheid draagt 7 miljoen euro bij en de gemeente moet de verdere financiering regelen. De timing is voor het grootste deel in handen van de gemeente Houthalen-Helchteren.
Deze maatregelen worden opgenomen in de reguliere budgetten van het Agentschap Wegen en Verkeer en uitgevoerd door ditzelfde agentschap. Eveneens wordt er een technisch rapport opgemaakt en kan de Vlaamse Regering op basis hiervan beslissen om nog bijkomende maatregelen te nemen.

Voor de doorstroming op de Grote Baan vindt Marino Keulen dit een goede zaak, maar het kan en mag niet de bedoeling zijn om dit als een soort alternatief doorgangstracé te zien voor de omleidingsweg en die piste te begraven. In het dossier van de omleidingsweg moet de minister doorzetten en komen met een decretale oplossing via het parlement.

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.