Persbericht gemeente Lanaken 20-03-2017 : Bouwwerken Lokaal Dienstencentrum op schema

De bouwwerken aan het Lokaal Dienstencentrum zijn volop bezig en liggen op schema. Het dienstencentrum wordt geïntegreerd in het nieuwe woonzorgcentrum langs de ringweg. Verwacht wordt dat deze bouwwerken afgerond zijn tegen september van dit jaar.  Het Lokaal Dienstencentrum wordt de nieuwe ontmoetingsplaats voor senioren waar ze terecht kunnen voor diverse activiteiten én voor een gezonde maaltijd.

Het is de bedoeling om een breed aanbod aan hobby-, vormings- en informatieve activiteiten op maat van de senior te voorzien.  Tevens is er ook een ADL ruimte waar persoonlijke  hulp kan geboden worden zoals bijv. pedicure, kiné, bloeddrukmeting, enz…

OCMW Voorzitter Michel Stevens: “Het Lokaal Dienstencentrum moet een ontmoetingsplaats worden, niet alleen voor de mensen die in het aanpalende woonzorgcentrum verblijven, maar voor alle senioren in onze gemeente. Ze kunnen er terecht voor fijne activiteiten maar ook voor een gezonde maaltijd. De senioren die omwille van hun gezondheid of andere redenen zelf niet meer koken, zullen hier terecht kunnen voor een gezonde maaltijd tegen een betaalbare  prijs.”
Het OCMW gaat via het Lokaal Dienstencentrum haar maaltijdenservice uitbreiden. Momenteel kan men via ‘de Oase’ terecht in Gellik en Neerharen. Vanaf september komt daar met het Lokaal Dienstencentrum een derde locatie bij. Voor wat betreft de levering van maaltijden blijft Trabajo de vaste partner.  Dit is een sociaal economieproject dat kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt ervaringskansen geeft door hen in te schakelen in de werking van de keuken.  

Michel Stevens: “De organisatie van de maaltijdservice is momenteel nog uitbesteed, maar zal vanaf september integraal onderdeel worden van de werking van Lokaal Dienstencentrum net zoals organisatie van de namiddagactiviteiten. Die zijn er nu al in Gellik en Neerharen. We bekijken de mogelijkheid om die namiddagactiviteiten ook uit te breiden naar de andere deelgemeenten.”


Tijdens het weekend van 2 en 3 september 2017 openen de deuren.  

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.