Persbericht 16-02-2017 : “Nieuw ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik wordt volgens minister Weyts bediend aan de ingang door De Lijn”

Nadat in eerste instantie bleek dat De Lijn het nieuwe ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik enkel vanaf de Diestersteenweg ging bedienen en niet vanaf de rotonde bij de ingang van het ziekenhuis, was er heel wat verontwaardiging. Hierop volgend formuleerde Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) – op aangeven van de lokale Open Vld-fractie – een schriftelijke vraag aan minister Weyts. Voortgaand op het antwoord van de minister is De Lijn wel degelijk bereid deze campus te bedienen en haar dienstverlening in die richting aan te passen.


Het afgelopen jaar heeft De Lijn regelmatig samengezeten met het stadsbestuur van Maaseik en de ziekenhuisdirectie en heeft men verschillende pistes en budgettaire consequenties bekeken om de nieuwe ziekenhuissite efficiënt te ontsluiten. Tijdens een laatste overleg op 20 september 2016 zijn alle partijen tot een akkoord gekomen met de halte op de Diestersteenweg, ongeveer 300 meter in vogelvlucht van de ingang van het ziekenhuis. “Minister Weyts engageert zich nu dat De Lijn wel degelijk bereid is om het ziekenhuis tot aan de ingang te bedienen. Ik concludeer uit het antwoord van de minister dat de bussen van De Lijn tot aan de ingang van het nieuwe ziekenhuis zullen rijden”, stelt Marino Keulen vast.

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.