Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

vrijdag 2 december 2016

Persbericht Marino Keulen en Nele Lijnen : “Ontstemd over het negatieve advies van de auditeur van de Raad van State over de Noord-Zuidverbinding”

Nele Lijnen en Marino Keulen reageren ontstemd op het negatieve advies van de auditeur van de Raad van State over de Noord-Zuidverbinding in Limburg. Dit is geen definitieve uitspraak, daarover heeft de Raad van State zelf het laatste woord, maar meestal volgt men het advies van de auditeur. Begin volgend jaar zal duidelijk worden wat het eindoordeel is van de Raad van State. De auditeur heeft opmerkingen op de gevolgde procedure. De Vlaamse overheid heeft nagelaten om aan het brede publiek kennis te geven van over de te onderzoeken effecten op het milieu door de aanleg van de Noord-Zuidverbinding.
De procedures zijn complex en meermaals heeft de slang al in de eigen staart gebeten. Concreet betekent dit dat zelfs de overheid in het amalgaam van de wetgeving zelf het spoor bijster raakt. In mensentaal is het probleem van de auditeur dat de overheid te weinig de mensen betrokken heeft om aan te geven welke effecten onderzocht moeten worden voor het milieu wanneer men de weg aanlegt. Doordat er nieuwe plandelen opgenomen zijn (bv. gebied ten zuiden van de E314) in het GRUP, mocht men niet uitgaan van de eerdere resultaten volgens de auditeur.

Meer dan ooit blijft Open Vld bij het standpunt dat om eindelijk tot realisatie van de Noord-Zuid te komen, het stemmen van een nooddecreet noodzakelijk is.