Belga 28-10-2016 : De Lijn gaat interventiemoto's nog enkel inzetten in Oost-Vlaanderen en Antwerpen.

BRUSSEL 28/10 13:43 (BELGA)
Om efficiëntieredenen gaat De Lijn in de toekomst haar moto's enkel nog inzetten voor interventies in de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen en dit vooral in de steden Antwerpen en Gent. In Limburg worden ze sinds het najaar van 2015 niet meer gebruikt en ook in Vlaams-Brabant zal het gebruik worden stopgezet. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Marino Keulen (Open Vld).
De Lijn investeerde sinds 2001 in de aankoop van interventiemoto's in het kader van het Veiligheidsplan. Ze worden vooral gebruikt voor interventies van controleurs bij gevallen van agressie of ongevallen. Momenteel bezit De Lijn 15 moto's in Vlaams-Brabant, 9 in Antwerpen, 5 in Oost-Vlaanderen en 4 in Limburg. De voertuigen zijn gemiddeld ach t jaar oud en boekhoudkundig volledig afgeschreven. De totale aankoopprijs van de moto's bedroeg 173.400 euro. Voor het materiaal aan kleding en helmen werd nog eens 182.794 euro betaald.
"De meerwaarde van de moto's is zowel in Limburg als in Vlaams-Brabant onvoldoende. De motards kunnen immers moeilijk worden ingezet voor andere taken dan interventie. Door het dichter busnetwerk en tramexploitatie in Antwerpen en Gent is het aantal interventies bij agressie, ongevallen en doorstromingsproblemen hoger en blijft de inzet daar efficiënt. Ook het groot aantal evenementen in beide provincies maakt dat de inzet van moto's hier nuttig blijft", aldus Ben Weyts. 

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.