@KeulenMarino op #VOKA zomerstage bij carrosseriebedrijf Vecarro te Genk”


Elke zomer stuurt VOKA parlementsleden op een zomerstage om ervaring in hun werkdomein op te doen en contacten te leggen met ondernemers. Vlaams Parlementslid Marino Keulen (Open Vld) ging op 17 augustus een dag meedraaien bij carrosseriebedrijf Vecarro uit Genk.

Vecarro is een familiebedrijf, opgericht in 1987, met vestigingen in Genk (hoofdzetel), Turnhout, Overijse en Lochristi, met momenteel dochter Isabelle Vermeire aan het hoofd. “Voor politici is het een leerrijke ervaring om tijdens het politieke reces bedrijven te bezoeken en op de werkvloer ervaring op te doen, uitleg te krijgen over de werking en knelpunten van de sector bespreekbaar te maken,” legt Marino Keulen uit.

Na een voorstelling, kreeg de heer Keulen een rondleiding op de werkvloer en mocht hij zelf de handen uit de mouwen steken en de stappen van het autoherstel aan de lijven ondervinden. Nadien was er nog ruimte voor de administratieve afhandeling van elk dossier en de pijnpunten waar de sector mee kampt.

“De wereld van de carrosserie heeft vaak nog een negatief imago, terwijl het vakmannen zijn die technologisch een goede opleiding nodig hebben en hun werk is zelfs een heuse ambacht met enorm veel handwerk. Dat heb ik zelf mogen ondervinden bij het schuren en spuiten van auto-onderdelen,” aldus Keulen. “Een pijnpunt is dan ook om aan gekwalificeerd personeel te geraken en daar liggen uitdagingen voor deze sector om samen met onderwijsinstellingen te komen tot goede resultaten.”

Naast een brandende ambitie, valt bij Vecarro ook nog op dat het geleid wordt door twee vrouwen; zaakvoerder Isabelle Vermeire en haar trouwe assistent en financieel beheerder Christel. “Zeker in de sector van de automobiel is dat een rariteit dat twee vrouwen een werkvloer van twintig mannen aansturen. Binnenkort zullen ze enkele kilometers verder hun intrek nemen in een splinternieuw gebouw en nog meer service kunnen bieden aan hun klanten,” besluit Keulen. “Het was een verrijkende ervaring en dat is precies de doelstelling van VOKA.”

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.