Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

zaterdag 9 juli 2016

Persbericht 8 juli 2016 : #Tegen 2018 zijn er 80 Blue-bike punten#

Tegen 2018 zijn er 80 Blue-bike punten
Marino Keulen: "Deelfietsen zijn een essentieel onderdeel van het openbaar vervoer van de toekomst”Blue-mobility wil tegen 2018 de kaap van 80 Blue-bike punten ronden en kijkt voor deze groei vooral naar overstaphaltes van De Lijn. Dat blijkt uit een schriftelijke vraag over Blue-bike van Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen aan bevoegd minister Ben Weyts. “Vanuit het oogpunt van combimobiliteit en basisbereikbaarheid is een vlotte overgang van het ene vervoermiddel naar het andere van groot belang, daarom vallen de ontwikkelingen rond deelfietsen toe te juichen,” stelt Keulen vast.

In 2016 zullen nog acht nieuwe Blue-bike punten in gebruik genomen worden in: Boechout, Kortrijk (2x), Lier (2x), Mechelen, Sint-Niklaas en Waregem. Momenteel zijn de Blue-bike deelfietsen vooral te vinden aan NMBS-stations, maar om te groeien komen er nu ook bij aan haltes van De Lijn. Voor 2017 en 2018 zullen er telkens 15 nieuwe locaties bijkomen om zo tegen 2018 aan 80 Blue-bike punten te komen. Bij de opstart van een nieuw punt wordt er steeds een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de gemeente waarin wederzijdse engagementen opgenomen zijn.

In het verleden ondersteunde de Vlaamse overheid Blue-bike voor een bedrag van €100.000 tot €150.000 en door deze tussenkomst kon een deel van de personeelskosten, communicatiekosten en de aankoop van het registratiesysteem vergoed worden. Vanaf 2013 werd naast de personeelskost ook een deel rechtstreeks aan de ritprijs gekoppeld. De toekomstige ondersteuning wordt momenteel besproken.

“Ik ga ervan uit dat er snel een akkoord gevonden zal worden en dat de steun aan de Blue-bike punten niet verdwijnt. Vanuit het oogpunt van snel overstappen van het ene naar het andere openbare vervoersmiddel is de deelfiets een belangrijk instrument met veel potentieel,” besluit Marino Keulen.