Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

donderdag 23 juni 2016

#Persbericht Marino Keulen & Nele Lijnen 22-06-2016#:“Ben Weyts: stop met studeren en ga aan de slag met de tijdelijke maatregelen in Houthalen-Helchteren”#

Uit een artikel in Het Belang van Limburg blijkt dat Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken Weyts een nieuwe studie bestelde over de tijdelijke maatregelen aan het zogenaamde Hamburgerkruispunt in Houthalen-Helchteren. Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen en zijn federale collega Nele Lijnen, die beiden infrastructuur opvolgen, reageren verbaasd. “De aanleg van de rotonde en het tijdelijke viaduct in het kader van de tijdelijke maatregelen voor de Noord-Zuidverbinding Limburg leken beslist beleid en een kwestie van weken vooraleer deze afgerond konden worden, nu komt minister Weyts plots op de proppen met een nieuwe studie om een ondertunneling te bekijken, dat verbaast mij zeer,” legt Marino Keulen uit. “Er is in Limburg een groot draagvlak voor de omleidingsweg en de tijdelijke maatregelen en toch wenst de bevoegde minister opnieuw te studeren rond enkele elementen in plaats van met realisaties op het terrein te komen,” aldus Nele Lijnen.
Het gaat specifiek over de tijdelijke maatregelen die voorzien zijn aan het kruispunt van de Grote Baan met de Meerstraat en de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren. Ook wel bekend als Hamburgerhill of het hamburgerkruispunt door de aanwezigheid van enkele bekende ketens. Het is de bedoeling om hier te voorzien in een rotonde om de verkeersveiligheid te verhogen en een tijdelijk viaduct om het doorgaande verkeer te bevorderen in afwachting van de realisatie van de omleidingsweg.
“Nu blijkt uit een krantenartikel dat minister Weyts het Agentschap Wegen en Verkeer de opdracht heeft gegeven om volgende maand een nieuwe studie af te ronden en de tijdelijke brug te vervangen door een korte tunnel, terwijl in het Vlaams Parlement minister Weyts bij herhaalde vragen over het onderwerp nooit deze optie aangehaald heeft en men normaal gesproken de werken aan de tijdelijke maatregelen al had moeten aanvatten,” aldus Keulen.
“De Noord-Zuid verbinding is van groot strategisch belang maar is al jaren verzand in procedures. Nu schuift minister Weyts zelfs de tijdelijke maatregelen die het centrum van Houthalen-Helchteren voorlopig moeten ontlasten op de lange baan. Minister Weyts moet nu eindelijk eens iets uitvoeren wat hij beslist heeft en stoppen met elke beslissen te herbekijken of opnieuw te bestuderen. Het is tijd voor actie,” besluit Lijnen.
Daarom hebben beide liberale volksvertegenwoordiger een duidelijke oproep voor minister Weyts: stop met studeren en ga aan de slag!