Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

donderdag 30 juni 2016

#Persbericht Marino Keulen 29-06-2016#:“Doorbraak in sneltramverbinding Hasselt-Maastricht is mogelijk met Nederlands voorstel”#

Open Vld, bij monde van Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen, is tevreden met het voorstel dat de Nederlandse partners gelanceerd hebben om de sneltramverbinding tussen Hasselt en Maastricht te realiseren. “Deze interessante piste maakt een doorbraak in het dossier op korte termijn mogelijk,” aldus Keulen.
Het Nederlandse voorstel behelst een compensatie van 6 miljoen euro voor het exploitatieverlies om niet tot aan het station door te sporen, een frequente busverbinding (gratis voor de tramreizigers) tussen Mosae Forum en het treinstation van Maastricht, een busverbinding tussen Maaseik en Sittard en geld voor de elektrificatie van de spoorlijn Hamont-Weert.
“Dit is een mooi voorstel van de Nederlandse partners (gemeente Maastricht en provincie Nederlands-Limburg) en het is goed voor de mobiliteit in Limburg moest de sneltramverbinding gerealiseerd kunnen worden. Ook voor de geloofwaardigheid van de politiek is het van cruciaal belang om projecten te realiseren, zeker omdat men met Spartacus al bezig is sinds 2004,” legt Marino Keulen uit. “Het is wel van belang dat alle partijen nu kleur bekennen en duidelijk aangeven of ze mee willen gaan in het Nederlandse voorstel.”