Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

dinsdag 14 juni 2016

#Persbericht Marino Keulen 10-06-2016#:“Audits tonen aan dat de veiligheid op de regionale luchthavens in orde is”#

Na de aanslagen van 22 maart jongstleden was er heel wat te doen rond de veiligheidscontroles op de luchthavens. In het kader daarvan heeft Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) een vraag over de veiligheidsaudits bij de regionale luchthavens (Antwerpen, Oostende-Brugge en Kortrijk-Wevelgem) gesteld aan Vlaams minister Weyts.
Uit de cijfers die bevoegd minister Weyts aanleverde blijkt dat sinds 2008 er op de regionale luchthavens van Antwerpen (Deurne) en Oostende-Brugge in totaal tien veiligheidscontroles hebben plaatsgevonden: drie in Antwerpen en zeven in Oostende-Brugge. Drie van deze controles werden uitgevoerd door de Europese Commissie en de andere zeven door het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart (DGLV). De derde regionale luchthaven (Kortrijk-Wevelgem) wordt beheerd door een intercommunale en daar is het Vlaams Gewest niet bij betrokken en daar kan minister Weyts dan ook geen cijfers over verstrekken.
“De resultaten van al deze controles bevestigen dat de regionale luchthavens veilig zijn. Slechts enkele kleine opmerkingen werden gegeven en deze zijn steeds vrijwel onmiddellijk gecorrigeerd,” aldus Keulen. Ook voor de luchthaven Kortrijk-Wevelgem is dit het geval. “De DGLV is bevoegd voor het toezicht op de veiligheid en voert daarom inspecties uit en deze worden vervolgens nog eens gecontroleerd door de Europese Commissie. Al deze audits tonen aan dat de het met de veiligheid op de regionale luchthavens goed zit,” besluit Marino Keulen.