Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

maandag 2 mei 2016

#Persbericht politie Lanaken-Maasmechelen 27-04-2016#

RESULTATEN GECOORDINEERDE VERKEERSACTIE IN SAMENWERKING MET DOUANE EN ACCIJNZEN & VLAAMSE VERKEERSBELASTINGEN
Op dinsdag 26 april 2016 organiseerde de politie Lanaken-Maasmechelen een verkeersactie in samenwerking met de douane en accijnzen en de Vlaamse Verkeersbelastingen. Dit op de N78 Tournebride Lanaken en op de Rijksweg te Maasmechelen.
Er werden 176 ademtesten afgenomen waarvan 1 positieve ademtest. De bestuurder (vreemdeling) moest zijn boete van 400 euro onmiddellijk betalen via een onmiddellijke inning. Eén voertuig was eveneens niet gekeurd, niet ingeschreven en niet verzekerd. Twee bestuurders werden geverbaliseerd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, vier bestuurders werden geverbaliseerd voor GSM’en achter het stuur en twee bestuurders legden een positieve speekseltest af (drugs in het verkeer). Er werden twee inbreuken vastgesteld inzake het rijbewijs. Daarnaast werden nog eens vijf processen-verbaal uitgeschreven voor lichte overtredingen inzake technische eisen.
De douane en accijnzen en de Dienst Verkeersbelastingen inden in totaal aan openstaande boete en verkeersbelasting voor een totaalbedrag van 25.066 euro. Twee voertuigen werden getakeld omdat de bestuurder het verschuldigde bedrag niet kon betalen. Er werden twee overtredingen vastgesteld inzake rijden op stookolie in plaats van diesel.
In de toekomst zullen er meer acties plaatsvinden in samenwerking met de douane en accijnzen.