Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

maandag 18 januari 2016

#Persbericht Marino Keulen 16-01-2016#:“Tank – en restauratiefaciliteiten in aantocht in Zolder en Zonhoven langs de E314”#

De herinrichting van de autosnelwegparking in Zolder (aan de E314) kan aangevat worden omdat de beroepen door de gemeente Heusden-Zolder nietig verklaard zijn geworden. In de loop van 2016 zal dan ook begonnen worden met de herinrichting om te komen tot een volwaardige dienstenzone in concessie van Total. "Dit is goed nieuws voor Limburg, want zo krijgen we een volwaardige dienstenzone (met tankstation, shop en restauratiefaciliteiten) op het grondgebied van onze provincie langs de E314. Doordat de procedure bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen liep, kon ook de parking in Zonhoven (eveneens aan de E314) niet ontwikkeld worden. Dat is nu van de baan”, aldus Marino Keulen.
Dit blijkt uit een schriftelijke vraag die Marino Keulen stelde aan Vlaams minister van Mobiliteit Weyts over de situatie van de site Zolder-Zonhoven. De beroepen die ingesteld waren door de gemeente Heusden-Zolder bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen zijn nietig verklaard en de termijn voor cassatie is verstreken. Zodoende zijn de arresten definitief en kunnen de werken aanvatten.
Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen reageert tevreden: “Wie Limburg passeerde via de E314 kon tot op heden in onze provincie van geen enkele faciliteit genieten. Er zijn wel enkele parkeermogelijkheden, maar verder is daar niets. Doordat men nu verder kan gaan met de herinrichting van de site Zolder-Zonhoven behoort dit tegen het einde van dit jaar tot de verleden tijd. De bestaande parking wordt niet uitgebreid, maar krijgt wel een tankstation met shop – en restauratiemogelijkheden.”