Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

maandag 12 oktober 2015

#Persbericht Marino Keulen# 10 oktober 2015#:“Grondig onderzoek nodig om vermijdbare fout in dossier Noord-Zuid uit te klaren”#

Met ontzetting heeft Marino Keulen, Vlaams volksvertegenwoordiger voor Open Vld, kennis genomen van het krantenartikel over een mogelijke stommiteit die een bom legt onder de Noord-Zuid in Het Belang van Limburg van vandaag. “Minister Schauvliege start een onderzoek om te kunnen bekijken hoe dit is kunnen gebeuren en daar kan ik alleen maar achter staan. Een grondig onderzoek moet duidelijkheid scheppen over het hoe en het waarom dit is kunnen gebeuren,” aldus Keulen.
“De realisatie van de Noord-Zuid is een uitermate belangrijk dossier voor Limburg, een verkeerd opgenomen kaart in het GRUP geeft nu weer munitie om dit dossier opnieuw te kelderen. Dat is hemeltergend,” stelt Keulen vast. “In een dossier waar men reeds meer dan 40 jaar mee bezig is en waar het verworden is tot een procedurele kwestie en men op elk detail in die procedure dient te letten en fouten dient te vermijden, is het onbegrijpelijk dat dit is kunnen gebeuren. Zeker omdat juist het correct volgen van elke procedure van cruciaal belang is om de Noord-Zuid te realiseren. Dan is het verontrustend om een dergelijke misser vast te stellen.”
“99% van de Limburgers is voorstander van de realisatie van de Noord-Zuid. Diegene die tegen dit dossier zijn proberen met allerhande procedurele kwesties het te doen kelderen. Daarom is het voor mij onverteerbaar dat juist vermijdbare fouten in de procedure dit dossier weer voor enkele jaren uitgesteld dreigt te worden en dat is een ramp voor de mobiliteit in Noord-Limburg,” vervolgt Keulen.
Daarom steunt Marino Keulen Minister Schauvliege in haar oproep naar een grondig onderzoek. “Zelf zal ik Minister-President Geert Bourgeois ondervragen over deze situatie om uit te klaren wat er fout is gelopen en waarom niemand dit eerder, voordat men het GRUP goedkeurde, heeft kunnen opmerken,” besluit Keulen.