Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

donderdag 2 juli 2015

#Persbericht Marino Keulen 02-07-2015#:“BOB-concept zal niet verdwijnen”#

Voor Open Vld is het bij monde van Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen duidelijk: “BOB mag niet verdwijnen”. Deze middag heeft Keulen minister Weyts hierover ondervraagd in het Vlaams parlement in de commissie Mobiliteit en Openbare Werken. “Nadat er eindelijk klaarheid geschonken was over de sensibiliseringscampagnes rond alcoholgebruik achter het stuur en het voortbestaan van BOB verzekerd was voor 2015, bleef het onduidelijk of dit concept ook na 2015 nog langs Vlaamse wegen te zien zou zijn”, aldus Keulen. De minister stelde dat het BOB-concept ook na 2015 zal gebruikt worden. “Dat verheugt ons zeer en is een positief signaal van de minister.”
In december 2014 heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts een procedure opgestart om een gunning te bekomen voor de verkeersveiligheidscampagnes. Vanaf dat moment heeft Marino Keulen zijn zorgen over de toekomst van het BOB-concept geuit, zeker nadat duidelijk was dat het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) mee in de procedure moest stappen om kans te maken.
“Uiteindelijk heeft de minister een vergelijk gevonden met het BIVV om het BOB-concept te mogen gebruiken voor het jaar 2015. Zo is er in juni een campagne geweest en zal er in december eentje opgestart worden. De toekomst van BOB bleef onduidelijk”, stelt Marino Keulen vast. Tijdens de commissie kon de minister bevestigen dat de onderhandelingen met het BIVV nog lopen en dat de minister ervan uitging dat het in orde zou komen om de BOB-campagnes ook na 2015 te kunnen gebruiken.
“Het is positief dat er nog een toekomst is voor BOB, want ook in het buitenland bewijst dit concept zijn deugdzaamheid en zet het feestvierders aan om iemand aan te duiden om hen veilig naar huis te brengen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de minister een vergelijk met het BIVV zal bereiken om BOB ook na 2015 te kunnen gebruiken”, besluit Keulen.